Nieuws - Verduurzaming Europese voedselproductie en -consumptie vergt majeure aanpassing in denken, beleid en kennis

Ik wil meer knop      Delen op LinkedIN     Add to any
  Permalink
  Afdrukken
Het Europese voedselsysteem leidt op dit moment tot veel vervuiling en uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Het is mogelijk om de Europese voedselproductie en -consumptie duurzamer te maken, maar dit vergt een majeure aanpassing in denken, beleid en kennis. Dit zijn de belangrijkste conclusies van het rapport ‘Food in a green light’, dat het Europees Milieu Agentschap (EEA) samen met het PBL publiceert. Lees meer op www.duurzaam-ondernemen.nl
 
Het rapport ‘Food in a green light’  is het resultaat van samenwerking tussen het Europees Milieu-Agentschap (EEA) in Kopenhagen en het PBL. Voor het EEA is dit in stap in de richting van hun rapportage ‘Het milieu in Europa — Toestand en verkenningen 2020’. Voor het PBL is dit rapport een uitwerking van het onderzoek dat in het kader van het UNEP rapport ‘Food systems and natural resources’ is gedaan.

 

(Toegevoegd op 6/11/2017)