Permalink   Email Stuur naar een vriend   Afdrukken
Ik wil meer knop      Delen op LinkedIN     Add to any

Publicaties - De Vlaamse sociale economie in 2015#

Volledige referentie

Vlaamse Overheid-Departement werk en sociale economie (2017). De Vlaamse sociale economie in 2015#. De Vlaamse sociale economie (2015). Vlaamse overheid-Departement werk en sociale economie: Brussel. 14 p.

Details

Uitgever:Vlaamse overheid-Departement werk en sociale economie
Plaats:Brussel
 
Referentienummer:66378

Auteur(s)


Verschenen in de reeks
  • De Vlaamse sociale economie. Vlaamse overheid-Departement werk en sociale economie: S.l.. , Meer info

Omschrijving

[Inleiding] De Vlaamse regering streeft ernaar om tegen 2020 een werkzaamheidsgraad van 76% te realiseren. Vandaag bedraagt de werkzaamheidsgraad 71,9%. Dit betekent dat er in de komende 3 jaar nog een vooruitgang van iets meer dan 4 procentpunten moet geboekt worden. De sociale economie probeert bij te dragen tot deze doelstelling door mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt met gepaste ondersteuning aan de slag te helpen. In dit document geven we weer hoeveel doelgroepwerknemers werken in de sociale economie in Vlaanderen. We maken hierbij het onderscheid tussen de sociale en beschutte werkplaatsen (die vanaf 2019 overgaan naar de regelgeving collectief maatwerk), de diverse types invoegbedrijven, de lokale diensteneconomie en arbeidszorg.

Deze publicatie behoort tot de bibliotheek Kenniscentrum Economie West, die gratis consulteerbaar en vrij toegankelijk is. Klik op OK voor het openen van de opgevraagde publicatie. Hiermee bevestigt u de publicaties alleen voor persoonlijk gebruik aan te wenden.
 Externe links
raadpleegbaar op www.werk.be
 
 Trefwoord(en)
  • Beschutte werkplaatsen
  • Sociale economie
  • Tewerkstellingsbeleid
 Geografische aanduiding
  • Vlaams Gewest