Overige bronnen: Sociale ondernemingen

Ik wil meer knop      Delen op LinkedIN     Add to any
 
  Permalink
  Afdrukken
Omschrijving:
De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen en de Provincie willen sociale ondernemingen beter gekend maken. Sociale ondernemingen kenmerken zich door het herinschakelen van lager gekwalificeerde werkzoekenden in de arbeidsmarkt. Ze zijn actief in diverse sectoren, zonder daarbij hun maatschappelijk engagement te verliezen. In West-Vlaanderen zijn bijna 19.000 personen aan de slag in de sociale economie.
 
Centraal in de campagne staat de website. Daarop wordt het aanbod van sociale ondernemingen in West-Vlaanderen uitgebreid in kaart gebracht. Verschillende acties, zoals advertenties op broodzakken, verspreiding van toonbankkaartjes, affiches enz., moeten de diverse doegroepen – particulieren, overheden en bedrijven – naar de website loodsen.
Met financiële hulp van de Vlaamse Overheid lieten de Provincie en de POM West-Vlaanderen begin 2009 een strategische marketingstudie uitvoeren om na te gaan hoe het imago en het netwerk van de sociale economie in de provincie konden verbeterd worden.

Meer info: annelies.demeyere@west-vlaanderen.be of 050 40 32 74