Overige bronnen: Gusto Ondernemen met goesting

Ik wil meer knop      Delen op LinkedIN     Add to any
 
  Permalink
  Afdrukken
Omschrijving:
‘Garanties’ en ‘zaken doen’ lijken niet te matchen in de ondernemerswereld. Toch kunnen werkzoekenden experimenteren en uitzoeken op de markt of hun ondernemersdroom rendabel is terwijl ze hun werkloosheidsuitkeringen tijdelijk blijven behouden. Werkloos zijn en tegelijkertijd uw producten of diensten aan de man brengen zonder zwart te werken kan alleen in een activiteitencoöperatie.

Bovendien wordt een vrij intensief coaching-traject aangeboden waarin de kandidaat-ondernemer zijn ondernemingsplan scherp krijgt en anderzijds al doende leert over zijn eigen ondernemerscompetenties. Na die periode van ervaring opdoen en klanten vinden, beslist de ondernemer in spé vol vertrouwen om zelfstandige te worden: het is immers veel gemakkelijker in het water te springen wetend dat men kan zwemmen.

Activiteitencoöperatie Gusto is een gezamenlijk initiatief van de 4 West-Vlaamse Startcentra met kantoren in Kortrijk en Oostende. 

Gusto is actief in West-Vlaanderen en coacht werkzoekenden die een eigen zaak willen starten. 

29 november 2013

De 5 actvititeitencoöperaties in Vlaanderen gaan resoluut voor één naam: StartersLabo

Gusto, als vennootschap en activiteitencoöperatie an sich, verdwijnt niet, de (handels)naam verdwijnt wel. Diezelfde goesting van Gusto leeft nu verder in STARTERSLABO West-Vlaanderen met hetzelfde team omringd in een steviger en sterker regionaal kader.